Det som gjør det inspirerende å ta nettkurs på Utdannet er at innholdet er tilgjengelig 24 timer i døgnet, og at man kan bruke den nye kompetansen med en gang. Undervisingsplattformen gir deg tilgang til videobaserte nettkurs, og mange av dem er gratis. Her finner du også diskusjonsforum for kommunikasjon med nettlærer og kursdeltakere. Dette er ditt digitale klasserom.

Tjenesten inneholder 5400+ kursvideoer, tilsvarende 340+ timer med nettbasert undervisning, og kursbiblioteket blir stadig større og bedre. Du finner nettkurs i blant annet: Illustrator, InDesign, Photoshop, Google Analytics, Google AdWords, Mailchimp, WordPress, m.m.


Gratis nettkurs i digital markedsføring

Digital markedsføring handler i stor grad om å beherske alle de teknologiske verktøyene man har tilgjengelig. Det krever at man tar verktøyene på alvor og lærer seg å bruke dem i praksis. Det er først når man får bred forståelse, at man ser logikken og mulighetene som ligger der ute.

I dette kurset vil kursinstruktør Espen Faugstad lære deg å bruke Google Analytics, Google AdWords og Facebooks annonseverktøy. Kurset er laget for deg som vil heve din digitale kompetanse. Kurset har en praktisk tilnærming, hvor du kan følge kurset samtidig som du jobber med de samme verktøyene. Du kan når som helst stoppe kurset og gå tilbake dersom du har gått glipp av noe eller ønsker å repetere noe.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Facebook: markedsføring

Dette kurset passer for deg som ønsker å lære å markedsføre på Facebook. Facebook-markedsføring gjør det mulig å finne de rette personene for din bedrift eller organisasjon, fange oppmerksomheten deres og oppnå resultater. Du kan definere en målgruppe basert på demografi, interesser, atferd og kontaktinformasjon. I tillegg har du full kontroll over utgiftene koblet til annonseringen på Facebook.

Espen Faugstad kommer til å være din kursinstruktør og han kommer til å lære deg hvordan du lager lager, publiserer og administrerer annonser på Facebook, enten det er til eget formål eller på vegne av andre. Du lærer å lage kampanjer, annonsesett og annonser, samt hvordan du velger målsetting, målgruppe, plasseringer, budsjett, format, m.m. Velkommen!

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Google AdWords

AdWords er et nettbasert annonseverktøy fra Google, der hvem som helst kan gå inn og by på annonseplass koblet til spesifikke søkeord. Det som gjør Google AdWords så utrolig effektivt, sett i forhold til tradisjonell annonsering, er at annonsører kan nå personer som aktivt søker etter deres produkter eller tjenester. Dette gjør at annonsene blir mer effektivt sett fra annonsørens side, og mer nyttig sett fra mottakerens side.

I dette kurset vil kursinstruktør Espen Faugstad gi deg en rask innføring i hvordan Google AdWords fungerer. I starten av kurset lærer du hvordan Google AdWords er organisert og hvilke menyer og verktøy som er tilgjengelig. Deretter lærer du hvordan man lager en kampanje, annonsegruppe og annonse. Avslutningsvis lærer du hvordan budrunden fungerer og hvordan kvalitetspoeng påvirker hvor mye du må betale for et klikk på din annonse.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Google Analytics

Google Analytics er et gratis analyseverktøy fra Google som du kan bruke for å samle inn data og statistikk fra nettsiden din. Google Analytics kan fortelle deg hvor mange som besøker nettsiden din, hvor i landet de kommer fra, hvor lenge de blir på siden, hva de gjør på siden, m.m.

I dette kurset vil kursinstruktør Espen Faugstad gi deg en rask innføring i hvordan Google Analytics fungerer. I starten av kurset lærer du hvordan man kobler Google Analytics til en nettside. Deretter lærer du hvordan man finner ut hvem som besøker nettsiden, hvor de besøkende kommer fra og hva de gjør på nettsiden din.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Adobe Photoshop

Adobe Photoshop er et dataprogram som gjør det mulig å redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en raskt innføring i hvordan Photoshop CC fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere, redigere og forbedre bildene dine.

I starten av kurset lærer du hvordan Adobe Bridge fungerer. Dette omfatter hvordan programmet er organisert, hvordan du importerer bilder og hvordan du rangerer bilder etter stjerner fra 1 til 5. Videre lærer du hvordan Adobe Camera Raw fungerer. Dette omfatter hvordan du ved hjelp av Basic-panelet kan justere hvitbalansen, eksponeringen og fargemetningen til et bilde. Du lærer også hvordan du beskjærer et bilde ved hjelp av beskjæringsverktøyet, fjerner blemmer og bruker juteringspenselen. Avslutningsvis lærer du hvordan Adobe Photoshop fungerer. Dette omfatter hvordan du justerer deler av et bilde ved hjelp av justeringer-panelet.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Adobe Lightroom

Adobe Lightroom er et dataprogram som gjør det mulig å organisere, redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en rask innføring i hvordan Lightroom 5 fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere og redigere bildene dine.

I starten av kurset lærer du hvordan Lightroom er organisert og hvilke moduler, paneler og verktøy som er tilgjengelig. Deretter lærer du hvordan man importerer bilder, organiserer bilder og filtrer bilder. Videre lærer du hvordan man forbedrer en komposisjon ved hjelp av beskjæringsverktøyet, tilpasser en eksponering ved hjelp av Basic-panelet, gjør skarpere, fjerner støy, jobber med farger og retusjerer et bilde.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Adobe InDesign

Adobe InDesign er et bransjeledende verktøy for sidedesign og -layout som gjør det mulig å designe og publisere alt fra trykte bøker og brosjyrer til digitale tidsskrifter, iPad-applikasjoner, e-bøker og interaktive PDF-dokumenter. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en rask innføring i hvordan dette programmet fungerer.

I starten av kurset lærer du hvordan InDesign er organisert og hvilke paneler og verktøy som er tilgjengelig. Deretter lærer du hvordan man lager et nytt dokument. Du lærer også hvordan man legger til og formaterer tekst og bilder. Avslutningsvis lærer du hvordan man skriver ut et dokument og eksporterer et dokument.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i HTML

HTML står for «Hypertext Markup Language» og ble utviklet slik at forskere fra ulike steder i verden kunne organisere og dele informasjon mellom hverandre via internett. HTML er basert på SGML (Standard Generalized Markup Language), et dataspråk som beskriver strukturen i et dokument ved hjelp av tagger.

Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en rask innføring i hva HTML er, hvorfor det er nyttig og hvordan du tar det i bruk. Kurset dekker hvordan man legger til og formaterer, overskrifter, paragrafer, lister, linker og bilder.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements er et dataprogram som gjør det mulig å redigere og forbedre bilder. Kursinstruktør Espen Faugstad vil gi deg en raskt innføring i hvordan Photoshop Elements 11 fungerer, og i slutten av kurset vil du ha nok kunnskap til å kunne organisere, redigere og forbedre bildene dine.

I starten av kurset lærer du hvordan man importerer og organiserer bilder ved hjelp av Photoshop Organizer. Deretter lærer du hvordan man redigerer bilder ved hjelp av Photoshop Elements Editor. Dette omfatter hvordan du gjør en markering, retusjerer et bilde og legger til et justeringslag. Avslutningsvis lærer du hvordan man redigerer et råformatbilde ved hjelp av Camera Raw.

Start nettkurs


Gratis nettkurs i FotoKnudsen

Dette kurset passer for deg som ønsker å lære hvordan man lager en fotobok ved hjelp av bildebehandlingsprogrammet til FotoKnudsen. Kursinstruktør Espen Faugstad vil guide deg gjennom prosessen, og i slutten av kurset vil du ha lært nok til å kunne lage dine egne profesjonelle fotobøker.

I starten av kurset lærer du hvordan man lager en enkel fotobok. Deretter lærer du hvordan man lager en noe mer avansert fotobok. Du lærer også hvordan man lager en enkel og omfattende fotokalender. Avslutningsvis lærer du hovrdan man laster opp bilder til FotoKnudsen, samt hvordan man deler bildene sine med andre.

Start nettkurs


Mooc.no

Mooc.no gir oversikt over MOOC-inspirerte, nettbaserte kurs i regi av norske universitet og høyskoler. Tanken er at portalen skal samle alle relevante kurs uavhengig av hvilken plattform kursene kjører på.

 • Multimediejournalistikk
 • Animasjon og metode
 • Spill og Spillifisering
 • FlexPhil – Examen Philosophicum på nett
 • Statistikk grunnkurs
 • Suksess – slipp deg selv løs!
 • Legemiddelregning
 • Smart læring
 • Matematikkdidaktikk
 • Informasjonskompetanse
 • IKT i læring
 • IKTMOOC – Innføring i IKT